Mijn Bucketlist

BUCKETLIST UPDATE JULI 2017

Een bucketlist is vooral leuk om te proberen

In mijn boek vind je in de bijlagen een bucketlist. Negentien dingen die ik graag wil doen, gewoon omdat het weer mogelijk is. En het zijn er negentien omdat ik negentien jaar hartpatiënt was, eentje voor elk jaar. Het zijn kleine of grote wensen, makkelijk te bereiken of moeilijk, dat maakt niet uit. De weg is de bestemming, zoals Confucius al vertelde.

Onmogelijk, nou en…!

Nummer 19 lijkt volkomen onmogelijk en daarom staat hij er ook. Omdat niet ik alleen graag optimist wil zijn maar omdat ik dat in Nederland ook zo graag zou zien. Dus als ik een kans zie, dan gaan we dat proberen. De mooiste, meest betaalbare, duurzaamste, eerlijkste en meest vriendelijke Olympische Spelen ooit. Gewoon in Nederland, omdat het kan.

Klik voor mijn boek "Weg van mijn Hart"
Meer over mijn Boek ?

Op deze pagina ga ik de bucketlist in detail vermelden en bijhouden of ik de verschillende punten heb gehaald. Voorlopig krijgt u alleen een paar steekwoorden, in de komende weken totdat het boek uitkomt zal ik ze stap voor stap uitbreiden. De film die bij de afbeelding hoort kan ik u trouwens aanraden, prachtig spel van Jack Nicholson en Morgan Freeman. Over wat je echt vindt als je weer op pad durft te gaan. De film gaat uiteindelijk over meer dan het afwerken van hun bucketlist.

DE NEGENTIEN DINGEN OP MIJN BUCKETLIST   (UPDATED 17 DECEMBER 2017)

1. Groen licht, Als je vaart kom je het ooit tegen, het noorderlicht. Ik heb het een paar keer gezien. En ik wil het dolgraag Carla nog een keer te laten zien. Dus deze staat op de lijst. Of het met een cruise of een reis naar Finland zal zijn weet ik nog niet.

2. De Gordel, van smaragd in dit geval. Een deel van de wereld waar ik nog niet geweest ben en waar ik graag nog eens zou varen. Op een cruiseschip omdat varen daarop een genot is en een heerlijke manier om de wereld te zien. Echt iets om voor te sparen, zodat ik weer eens kan varen.

3. Drie sterren. Ik hou van gezellig en goed eten. Heel vaak keek ik uit mijn bed naar kookprogramma’s terwijl ik de ziekenhuismaaltijd voor mijn neus kreeg. En hoe goed de verzorging en verpleging ook is, de voeding is matig (en soms zelfs slecht). Daarom wil ik nog eens in een drie sterren restaurant gaan eten.

5. Vissen. Het Gemini ziekenhuis in Den Helder kijkt uit over het Marsdiep en over zee. Vaak, veel te vaak heb ik vandaar de marineschepen, offshore supply schepen en vissers zien uitvaren. Ik heb bedacht om ooit weer met een Marineschip naar buiten te varen, maar ook om eens op zee te vissen.

6. Zes landen. Een wedstrijd bijwonen in het zes landen toernooi Rugby. Of misschien wel het vier landen toernooi op het zuidelijk halfrond. Omdat de sfeer bij Rugby geweldig is, omdat de Haka tot in de botten gaat en de film Invictus zoveel zegt. Gewoon omdat ik een beetje een sentimentele kwibus ben.

8. In het klein, ik hou ongelooflijk van atlassen en nog veel meer van maquettes. Een stad in het klein van boven bekijken en er in dwalen is geweldig. Ik heb er in mijn hoofd duizenden getekend en bedacht. Vooral toen in die vele dagen in bed moest liggen. Dus ga ik er ooit eentje maken.

Voor deze ben ik een beetje afhankelijk van anderen:

12. Meester…., of beter gezegd “Maestro”, een heerlijk programma. Maar ik zou dat fantastisch vinden. Een keer voor een orkest staan en dirigeren. Ik vind muziek, vooral film en musical, heerlijk om te horen en bij te dromen. Een keer leiding geven zonder te praten, met alleen gebaren, lijkt me geweldig. Wie weet?

14. Achttien minuten, dat is hoelang een TEDx speech maximaal mag duren. Het lijkt mij geweldig om zoiets een keer te doen. Uiteraard moet ik dan een groot aansprekend idee hebben of een belangrijke ontdekking of inzicht hebben gevonden. En dat kort en krachtig overbrengen, want TEDx is mensen raken.(update 03 december 2016:  Een eerder gesprek heeft geen resultaat gehad. Deze zal dus nog even moeten wachten.)

19. In 2028, dat kan natuurlijk alleen de Olympische Spelen inhouden. En dan in Nederland, omdat niets onmogelijk moet zijn. Omdat alleen al het proberen de moeite waard is en de hoop en plezier dan heeft gewonnen van de angst en boosheid. (dat ik dan de gemiddelde tijd met donorhart heb gehaald is toeval).

19a. De WTG 2027, als het naar Nederland halen van de Olympische Spelen niet lukt, dan is het organiseren van de World Transplant Games misschien wel een mooi idee. Daar kan ik ook meer in beteken. DUS MISSCHIEN WORDT DIT HET DOEL.

Deze ben ik aan het voorbereiden:

13. Filosoof, in de vele uren in het ziekenhuis heb ik vaak mijn gedachten laten gaan en wat afgelezen en gefilosofeerd. Ik zou er best in willen afstuderen. Maar ik ben gegrepen door alle vormen van wetenschap en zelfs religie. Het kan best zijn dat het een andere universitaire richting wordt. Maar ik ga het proberen. EERSTE VERKENNING IS GEDAAN.

Op weg naar meer...

18. Negentien keer lopen, het plaatje staat hiernaast. Ik wil het Pieterpad gaan lopen, of in mijn geval het “Peterpad”. Er staan 25 dagen voor, maar ik wil het in 19 dagen gaan doen, een dag voor elk jaar dat ik ziek geweest ben. Dat betekent gemiddeld 26 kilometer per dag lopen. Mijn record staat nu op 18 kilometer. GEPLAND VOOR 2018

Met deze ben ik bezig:

11. Op de tafel, Ik ben een spelletjesliefhebber. Hoe complexer hoe leuker. Nog mooier zijn spellen die je op een tafel speelt met een bord, pionnen, kaarten en dobbelstenen. En vooral als de spelregels simpel lijken en het spel oneindig veel mogelijkheden heeft. Zo’n spel wil ik ooit zelf bedenken. ONTWERP VORDERT

10. Nog een boek, in mijn hoofd zitten honderden verhalen en onderwerpen die ik op papier wil zetten. Het gaat denk ik niet bij een boek blijven. En er komen vast ook fantasieverhalen omdat ik diep vanbinnen altijd klein ben gebleven. Dus wat zou er nu leuker zijn dan kinderboeken schrijven. Dat is pas een uitdaging. BEGONNEN MET EEN STUDIE EN MET SCHRIJVEN

15. Zonder woorden, praten en dat betekent gebarentaal leren. Ik wilde dat al heel lang en ik ben begonnen met oefenen. Het kunnen praten zonder woorden is een uitdaging voor een kletskous zoals ik. En dat is precies waarom het zo leuk is. En wie weet kan ik er dan ook nog wat mee doen voor anderen. OEFENEN GAAT LANGZAAM VOORT

17. On line publiek, ik schrijf al jaren columns voor een bulletin. Ik probeer daar complexe zaken van een andere kant te bekijken. Dit jaar ben ik begonnen met een on-line versie, waarbij ik vooral “achter het nieuws” wil kijken. Elke twee weken publiceer ik op Peter’s Blog. Ik ga voor 10.000 volgers of meer. IK ZIT NU OP EEN BEZOEK VAN 2000 per maand, maar de vaste volgers mogen nog wel groeien.

Deze zijn al ver gevorderd of deels gereed.

4. 35 seconden, dat is het wereldrecord op de 50 meter rugslag voor getransplanteerden tussen 50 en 59 jaar. In die groep wil ik gaan deelnemen. En als je wilt winnen moet je dus in de buurt van dat record komen. In juni 2017 heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan de World Transplant Games en won gelijk 1 gouden en 3 zilveren medailles. Maar nog niet op de rugslag, hoewel ik op de medaille op de 50 met slechts 0,07 mistte en ik op de 100 onder het oude wereldrecord zwom. In Newcastle 2019 zwom ik weer onder het wereldrecord, nu op de 50 meter schoolslag, maar er was steeds iemand sneller en dus ga ik dat in 2023 bij de WTG in Perth nogmaals proberen. VOOR EEN GROOT DEEL GELUKT.

En deze zijn gereed

7. BF-tour, een afspraak die ik tijdens mijn ziekte nog heb gemaakt. Ik ga een Battlefield tour maken over de slagvelden in België en Frankrijk. Ik vind dat enorm fascinerend en het stond sinds mijn jeugd al op mijn wensenlijst. Op weg naar Waterloo, Ieper, Somme, Verdun en Bastogne. Ik ben het aan het voorbereiden. DEZE IS GELUKT, ZIE HIER

9. Het boekdeze is makkelijk. Ik ben er mee bezig, ik ga een boek uitgeven. Komende weken wordt hij in de eerste oplage gedrukt. Op 18 mei komt hij te koop en zal ik het eerste exemplaar aan iemand uitreiken. Het was mijn cardioloog dr. Manintveld en hij was er blij mee. Op zijn advies worden mijn boeken nu uitgereikt aan mensen die nog op wachtlijsten staan. DEZE IS GELUKT, ZIE HIER

16. Zelf, helemaal zelf, jaren heb ik gewerkt voor een werkgever. Met veel plezier en de Koninklijke Marine was een goede werkgever. Maar mijn marine ook deel van een ministerie en dus had was er bureaucratie, veel te veel daarvan naar mijn zin. Daarom wil ik graag zelf een bedrijf leiden, fouten maken en ervan leren zonder gezeur. Ik hou het nu al 6 jaar vol en ik vind dat het gelukt is.