Mijn Lezingen

Een Lezing boeken:

Dat kan via het formulier onder aan de pagina. Ik neem dan contact met u op. De duur van de lezing spreek ik met u af, alles is mogelijk van twintig minuten tot twee uur. Het onderwerp zal ik in overleg met u aanpassen op de deelnemers en kan ik ook interactief maken. De omvang van de groep is onbeperkt.

Aan de lezing zijn geen kosten verbonden, maar een donatie werd zeker gewaardeerd. Ik zal die dan in zijn geheel namens u doneren bij de Stichting Sport en Transplantatie.  De teller staat nu op 2.120 Euro

Eerder, tot 1 juli 2018, ondersteunde ik met lezingen en boekverkoop de Hartstichting en heb daar een totale donatie kunnen doen van 5.171 Euro

Omdat ik nu ook voor de Nederlandse Transplantatie Stichting voorlichting geef kunt u daar een gastspreker boeken, die zijn helemaal gratis.


Aantal lezingen tot vandaag:  22 uitgevoerd, 2 gepland

Waarbij een geschat aantal luisteraars : 1795


Volgende Lezingen

21 november 2019: Lezing transplantatiecoordinatoren congress in Dordrecht

18 maart 2020: Lezing voor vrouwenvereniging de Passage in Middenmeer

Lezingen in eerste helft 2019

4 april 2019 in Den Helder: Een lezing voor een zeer geinteresseerde Lions club in Den Helder, met veel vragen en mooie reacties na afloop. En ook van hen een mooie donatie voor het goede doel dat ik ondersteun. (28 mensen)

29 maart 2019 in Rotterdam: Deelname aan Symposium op Erasmus MC over orgaandonatie en ethische vragen. Een mooie discussie waarbij ik vooral geprobeerd heb de ethiek te benaderen vanuit de Gulden regel: “wens een ander toe wat je jezelf zou toewensen.” Volgens mij de neige oplossing in de dilemma’s die soms optreden rondom transplantatie en doneren van organen. (127 mensen)

14 februari 2019 in Julianadorp: Lezing op de Golfclub voor een groep betrokken ondernemers. In het teken van de liefde, het was tenslotte Valentijnsdag. (28 mensen)

13 februari 2019 in Den Helder: Lezing bij de Rotary van deze stad. Met leuke gesprekken vooraf en achteraf en veel interesse in de vele aspecten van een harttransplantatie. Met daarna nog een prachtige donatie voor de Stichting Sport en Transplantatie (SET), die zich inzet voor het ondersteunen van het herstel van getransplanteerden. (24 mensen)

Lezingen in 2018

23 november 2018 in Ede: Lezing op het jaarlijkse congres van transplantatieverpleegkundigen. Een speciale lezing vanuit het perspectief van de patient in zijn bed; “door zieke ogen gezien”. Met veel mooie reacties achteraf. (169 mensen)

6 november 2018 in Den Helder: Lezing voor de Soroptimisten de Razende Bo. Een zeer geintresseerd vrouwelijk publiek met een aantal bijzondere vragen. (19 mensen)

1 november 2018 in Leiden: Lezing voor de medewerkers van de Nederlandse Transplantatiestichting in Leiden. Bijzonder om een gezicht te zijn voor het vele mooie werk dat zij daar doen. (23 mensen)

16 maart 2018 in Rotterdam: Als ervaringsspreker op Belgisch Nederlands transplantatieartsencongres in de Doelen in Rotterdam mij verhaal over hartfalen en een donorhart krijgen mogen vertellen. Prachtig om voor zo’n verhaal dan ook nog een groot applaus te krijgen. (617 mensen)

7 maart 2018 in Den Helder: Een dubbellezing, over orgaantransplantatie en over de toekomst van de gezondheidszorg, voor de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage. (36 mensen)

8 februari 2018 in Den Helder: Huiskamerlezing over mijn donorhart bij Inner Wheel Den Helder. Kleinschaliger maar daardoor ook veel interactie. Een boeiende avond zo vertelde de dames mij achteraf. En ook van hem mocht ik een donatie voor de Hartstichting ontvangen. (16 mensen)

23 januari 2018 in Callantsoog: Een lezing over hartfalen en het transplanteren van een donorhart voor de Vrouwen van Nu uit Callantsoog. Een boeiende avond voor mij door de vele vragen en voor de ruim veertig dames, zoals ik uit hun reacties mocht afleiden. Met een mooie donatie voor de Hartstichting. (42 mensen) 

Eerdere Lezingen

16 november 2017 in Rotterdam: Lezing op charitatieve bijeenkomst van de Thorax Foundation in Rotterdam samen met mijn cardioloog en een lotgenoot met een steunhart. Waarbij mijn cardioloog de complexe afwegingen heeft uitgelegd bij patiënten met hartfalen. En waarbij ik en mijn lotgenoot zijn verhaal konden ondersteunen met de enorme persoonlijke betekenis van zo’n steunhart of donorhart voor ons leven en dat van onze naasten. Het verhaal kunnen en blijven vertellen blijft belangrijk en mooi. (64 mensen)

15 november 2017 Opnieuw een goed bezochte lezing voor de Odd Fellows gemeenschap in Den Helder over de weg naar en voorbij een donorhart. Leuke vragen en reacties van een geïnteresseerd publiek die aandachtig naar mij verhaal luisterde. Met opnieuw een positief gevoel over het worden van donor en de grote betekenis van het leven kunnen doorgeven. En ook nu weer ervaringsverhalen van mensen uit het publiek. Afgesloten met een bijdrage voor de Hartstichting. (36 mensen)

31 oktober: Een goed bezochte avondlezing bij de dames van het K.V.G. ‘t Veld/Zijdewind. In ruim een uur heb ik ze veel over orgaandonatie en in het bijzonder mijn harttransplantatie kunnen vertellen. Een aandachtig publiek met weer verrassende vragen. Ondersteund door de aanwezigheid van een lotgenote. Met een prachtig slot door het verhaal van een van de aanwezige dames die vertelde over de waardige manier waarop de orgaandonatie van haar overleden zwager had plaatsgevonden. Mijn verhaal als ontvanger had haar een extra positief gevoel gegeven over hun besluit als nabestaanden in te stemmen met orgaandonatie. Zij omschreef het doneren van de organen van haar zwager als; “Het doorgeven van de meest bijzondere sieraden die een mens bij zich draagt. En sieraden neem je niet mee in het graf, die geef je door.” Ik kan het niet mooier zeggen. (62 mensen)

Over mantelzorg bij hartfalen

De eerste lezingen van 2017

29 september 2017 in Zeist: Lezing op een landelijk Hartfalen Symposium van de landelijke coördinatiegroep Hartfalen. Over de mantelzorger bij Hartfalen, gezien vanuit de patiënt. (268 mensen)

7 september 2017 in Havelte:  Lezing over orgaan falen, donatie en transplantatie bij de Koninklijke Vereniging van Eervol ontslagen Officieren (KVEO) afdeling Steenwijk. Veel goede vragen en mooie reacties. (28 mensen)

20 April 2017 in Leiden: Een bijzonder lezing bij Europtransplant voor de mensen die daar werken. Mijn verhaal als mens als resultaat van het mooie werk dat zij daar doen. Het besluit om mij een donorhart toe te kennen werd daar genomen. Lees hier het verslag ervan. (22 mensen)

30 maart 2017 in Rotterdam: Gastspreker op Verpleegkundig symposium “Hart- of Longtransplantatie, de Ultieme gift” met het onderwerp Psychosociale aspecten voor/na Transplantatie18 januari 2017: Uitreiken van Dekkerbeurzen in Den Haag. Lees hier meer. (78 mensen)

Lezingen uit 2016

13 oktober 2016 : in School 7, de Bibliotheek van Den Helder om 19:30. Een verhaal met achtergronden gebaseerd op mijn boek. (24 mensen)

foto-bij-max
Mijn verhaal bij Tijd voor Max

10 oktober 2016: Geen lezing, maar wel een interview bij Omroep Max gaf ook een kans om mijn verhaal te vertellen. In de hoop dat het heeft geholpen om mensen ertoe te brengen om zich te registeren als donor. (via de TV, paar honderduizend, in de studio een 30-tal)

12  mei 2016: Mijn tweede voor een schoolklas met kinderen (groep 5) die mij eerder in mijn leven steunden door lieve knutsels te maken. (28 kinderen)

8 maart 2016: Mijn eerste lezing over harttransplantaties was voor een groep trouwe collectanten van de Hartstichting. Hun inspanning in weer en wind zorgt voor de fondsen die nodig zijn voor onderzoek, behandeling en preventie van Hartziekten. (26 mensen)

Een levend voorbeeld en verhaal

Vertellen over harttransplantaties

Ik ben een levend voorbeeld van het effect van transplantaties en de inspanning die ervoor nodig is. En dus vertel ik wat hartfalen met mij deed en welk enorm verschil mijn harttransplantatie voor mij en mijn gezin heeft gemaakt. Bovendien kan ik uitleggen hoe knap en complex zo’n operatie is. Ik garandeer u een boeiende en inspirerende middag.

Als u mijn verhaal ook wilt horen kan dat. U hoeft alleen contact op te nemen met de Hartstichting of direct met mij. Stuur dan het formulier onder aan dit bericht in. Ik kom graag bij u langs.

Over Harttransplantaties

In actie voor de Hartstichting

Voor de Hartstichting geef ik lezingen over hartziekten, harttransplantaties en gezond blijven. Ze zijn gebaseerd op mijn ervaringen en de kennis die ik heb opgedaan. Ik garandeer u daarom een boeiend en indruk makend optreden. Over de schoonheid van het leven en de betrokkenheid van mensen. En dus ook het belang van wetenschappelijk onderzoek.

Mijn boek komt eraan
Weg van mijn Hart

Over mijn leven en mijn ziekte en mijn harttransplantatie heb ik een een gids geschreven voor mensen die in vergelijkbare omstandigheden terecht komen. Dat kan zijn omdat je ook op een wachtlijst staat. Of omdat je mantelzorger bent van iemand met een chronische ziekte. Of omdat je meer wilt weten over dat wonderlijke dat een donorhart kan betekenen. Het is een boek over mijn ervaring en gevoel maar ook vol met kennis en tips. En als je het koopt steun je daarmee de Hartstichting en misschien nog veel meer onderzoek in de gezondheidszorg.

VRAAG HIER UW LEZING AAN: